Mjuk pepparkaka med glöggmarinerade tranbär.

Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.

Mjuk pepparkaka med glöggmarinerade tranbär.

Nu är det bara någon månad kvar till första advent! Vad passar då inte bättre än ett glöggigt recept på en mjuk pepparkaka? Den är farligt god om du frågar oss!

Glöggmarinerade tranbär:

Ingredienser

  • 1 dl Blossa alkoholfri glögg

  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

    1. Lägg de torkade tranbären i en skål och häll över Blossa glögg så att alla bären täcks.

    2. Låt stå och dra i minst 3 timmar men ju längre desto bättre!

Mjuk pepparkaka:

Ingredienser

  • 150 g smör

  • 3 ägg

  • 3 dl socker

  • 4 dl mjöl

  • 1 msk kanel

  • 1 msk mald ingefära

  • 1 tsk mald nejlika

  • 1 tsk bikarbonat

  • 1,5 dl gräddfil

  • 1,5 dl lingonsylt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

    2. Smält smöret och ställ det åt sidan.

    3. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, nejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.

    4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

    5. Blanda sedan fil, lingonsylt och smör och vänd ner det i smeten.

    6. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 35-40 minuter.

Glasyr:

Ingredienser

  • 200 g färskost

  • 1 dl florsocker

Gör så här

    1. Under tiden kakan gräddas blandar du samman färskost och florsocker.

    2. När kakan har svalnat garnerar du den med glasyren och toppar sedan med de gläggmarinerade tranbären!

Servera till:

Vegan
Blossa Glögg Alkoholfri

Blossa Glögg Alkoholfri

30,00 kr


Blossas alkoholfira glögg har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »