Mjuk pepparkaka med glöggmarinerade tranbär.
Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Nu är det bara någon månad kvar till första advent! Vad passar då inte bättre än ett glöggigt recept på en mjuk pepparkaka? Den är farligt god om du frågar oss!
Glöggmarinerade tranbär:
Ingredienser
1 dl Blossa alkoholfri glögg
1 dl torkade tranbär
Gör så här
Lägg de torkade tranbären i en skål och häll över Blossa glögg så att alla bären täcks.
Låt stå och dra i minst 3 timmar men ju längre desto bättre!
Mjuk pepparkaka:
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat
1,5 dl gräddfil
1,5 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, nejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Blanda sedan fil, lingonsylt och smör och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 35-40 minuter.
Glasyr:
Ingredienser
200 g färskost
1 dl florsocker
Gör så här
Under tiden kakan gräddas blandar du samman färskost och florsocker.
När kakan har svalnat garnerar du den med glasyren och toppar sedan med de gläggmarinerade tranbären!
Servera till:
Blossa Glögg Alkoholfri
30,00 kr
Blossas alkoholfira glögg har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.
Varm Blossa saffransglögg med apelsingrädde.
Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.
Läs mer »Jultrifle.
Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.
Läs mer »