Morotsbiffar med smulad fetaost

Morotsbiffar med smulad fetaost.

Recept på matiga morotsbiffar som med lite smulad fetaost blir en perfekt start på minglet.
Morotsbiffar med smulad fetaost
Rating
4 portioner
25 min
Ca 600 g morötter
1 liten röd lök
Färsk basilika
2 ägg
4 msk vetemjöl
100 g fetaost
1/2 msk citron
Salt och svartpeppar
Olja att steka i
1. Riv morötterna. Finhacka lök och basilika. Blanda allt i en bunke tillsammans med ägg, vetemjöl, citron, salt och peppar. Rör om väl.
2. Hetta upp en stekpanna med olja i. Forma morotsröran till små biffar med hjälp av händerna. Stek på medelvärme tills dina morotsbiffar har fått fin yta på båda sidor.
3. Lägg upp morotsbiffarna på ett fat, smula över fetaosten och finhacka basilika.
Systembolagsnummer: 77569 99 kr

Till dessa morotsbiffar med fetaost tycker jag vi häller upp ett par glas av Xanté Sparkling & Pear.  Drycken är ett kärleksbarn mellan päronlikören Xanté och ett sprakande vin från Emilia Romagna i Italien. Drycken har en fin doft av mogna päron.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager