Munsbitar av matjessill och färskpotatis till midsommar.

Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!

Matjessill och potatis på sked
logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Matjessill och färskpotatis till midsommar är ett måste för många. Servera matjessillen och potatisen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!

Matjessill och potatis serverat på sked

Ingredienser

  • 8 små färskpotatisar

  • 1 dl gräddfil

  • matjessill

  • färsk gräslök

Gör så här

    1. Koka potatisarna helt mjuka i lättsaltat vatten.

    2. Skär sillen i lite mindre bitar.

    3. Lägg ut 8 skedar på ett fat. Placera en liten potatis i varje sked.

    4. Klicka över gräddfil på varje potatis. Lägg sedan på en eller ett par mindre sillbitar och finhackad, färsk gräslök. Servera direkt.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

147,00 kr


Petronella har fått sitt namn efter O.P. Andersons hustru. Det är ett brännvin kryddat med de klassiska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål och med en frisk och fyllig äppelkaraktär. Petronella är ekologisk och lite svagare än vanlig akvavit, innehåller endast 30% alkohol.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 12x50ml

292,00 kr


Varför inte pryda midsommardukningen med varsin mindre flaska O.P. Petronella vid varje kuvert? Perfekt match till matjessill och färskpotatis.

Recept: Linnéa Seidel