Mustig älggryta med rotfrukter, lingon och stekt svartkål.
I dag lagade jag en rejäl älggryta, som tack vare alla härliga rotfrukter får en otroligt god smak. I älggrytan trängs morötter, palsternacka och kålrot med schalottenlök, fina bitar av älg och såklart lingon. Vad vore en älggryta utan sina lingon? Älggrytan har jag sedan toppat med något av det bästa jag vet, nämligen smörstekt svartkål. Kålen blir lite frasig, smörig och otroligt god när den steks och passar perfekt att servera till höstens alla goda middagar.

Vin till den mustiga älggrytan:
Till en god älggryta med rotfrukter passar det såklart fint med ett glas rött vin. Varför inte ett glas CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon som är både Fairtrade-märkt och ekologiskt? Det är ett medelfylligt vin med härliga toner av blå plommon, vanilj och kryddor.