Vegorätt kan bli en vinnare i kock-VM. | folk o folk

Vegorätt kan bli en vinnare i kock-VM.

folk o folk har varit på provsmakning med Alexander Sjögren inför Bocuse d’Or 2017.

Bild på Alexander Sjögren

Förstklassig matlagning, medietätt och god stämning. Så såg det ut när folk o folk besökte stjärnkocken Alexander Sjögrens uppladdning inför Bocuse d'Or, även kallat kock-VM, den 24–25 januari. Det blir andra mästerskapet för Alexander, som tog brons i Europafinalen under förra året.

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävling och hålls i år, såsom alla andra år, i Lyon. Inför tävlingen får Alexander och hans team veta vilka maträtter som ska lagas och vilka ingredienser som får användas, resten lämnas till fantasin.

Under provsmakningen bjöds gästerna bland annat på bressekyckling (en speciell hönsras från Bresse) och ett spännande rökt ägg med ätbart skal. För första gången någonsin i Bocuse d’Or förväntas kockarna även förbereda ett veganskt alternativ. Av provsmakningen att döma kommer det inte bli något hinder för Alexander Sjögren.

- Den veganska rätten är väl den som ligger mig närmast om hjärtat. Det kan vara en utmaning dock eftersom det är svårt att göra veganskt med samma tyngd som kött eller fisk.

Ingenting lämnas åt slumpen inför tävlingen och förberedelserna görs i en exakt kopia av köket som kommer användas i tävlingen. Men inte riktigt allt gick enligt planerna för Alexander och gänget.

- Dagen började faktiskt med att vi fick strömavbrott. Sen skar jag mig faktiskt i fingret rätt ordentligt det första jag gjorde.

Sammantaget var dagen ändå mycket lyckad och gästerna lämnade provsmakningen mätta och belåtna. Alexander och hans team hoppas nu överträffa förra årets framgångar och upprätthålla Sveriges goda rykte i kockvärlden. Vi på folk o folk önskar Alexander ett stort lycka till!

Patchwork Pinot Grigio
Art.Nr: 75766 — 59,00 kr
Vitt vin

Patchwork Pinot Grigio

Systembolagsnummer: 75766

Fruktig och angenämt  blommig doft med inslag av päron, persika, citrus och melon. Smaken är torr och fruktig med trevliga inslag av stenfrukter, päron och gul melon.

Passar ypperligt till lättare grönsaksrätter eller till rätter på fisk, skaldjur och ljust kött. 

Kategori

Relaterat Innehåll