Ostfylld fläskfilé och blomkålspuré med ugnsbakad vitlök.
Jag pratar om vitlök som fått rostats i sitt skal i ugnen. Så att den blir precis så där härligt mjuk, söt och smakrik som man vill ha den! Inte bitter och stark, utan bara otroligt smakrik! Olika vitlökar smakar olika mycket, så prova dig fram hur många du behöver till receptet.
Förutom blomkålspuré, så bjuder jag idag på ett väldigt uppskattat recept. Nämligen baconlindad fläskfilé. Det är en kär klassiker men som alltid blir otroligt god. Själva filén kan du fylla med vad du vill. Ost, feta, kryddor, soltorkade tomater, ölkorv… Ja ni fattar grejen. Men idag tog jag bara helt vanlig, smaksatt färskost som jag smulade i lite ädelost i. Så gott i all sin enkelhet!

Ostfylld baconlindad fläskfilé med blomkålspuré
Till min baconlindade fläskfilé tycker jag du ska hälla upp ett glas Grape Gambler GSM, ett vin med generös fruktighet samt inslag av fat, kryddor, mörka bär och lakrits.