En härligt tropisk papayasallad som funkar perfekt att servera en varm sommardag.
Skala morot och papayan. Krossa vitlök och chili i mortel tills de är finfördelade.
Mortla lätt, tillsätt sedan papaya och mortla lätt igen.
Tillsätt sedan pressad lime, koriander, fisksås och palmsocker och blanda med en stor sked.
Smaka av och tillsätt mer chili, palmsocker eller fisksås om det behövs.
Lägg upp sallad på tallrik och strö över krossade jordnötter.
Tyskland
291 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Det finns en fruktighet och en restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.
Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merServera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs merHärliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.
Läs mer