Pasta med krämig ädelostsås, soltorkade tomater och svamp.

Nu har januari blivit februari. Jag brukar tänka på de här månaderna som en transportsträcka, något att ta sig igenom. Och under dessa månader lagar jag pasta, för jag har sällan inspiration till matlagning som tar flera timmar den här tiden på året. Om vi inte pratar om långkok, men där behöver man sällan engagera sig speciellt mycket. Nej, ge mig en portion vällagad pasta och ett glas vin så är fredagslyckan total.

Idag lagade jag en pasta med riktigt krämig ädelostsås med så makalöst mycket god smak. Det kan faktiskt ha varit så att när jag provlagade detta recept slutade det med att jag och min man stod och åt upp ädelostsåsen med sked direkt ur stekpannan.

Min pasta med ädelost serveras gärna ihop med ett glas CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia, som är ett medelfylligt vin med kryddig och generös smak av svarta vinbär med inslag av svartpeppar och örter.
Pasta med ädelostsås och svamp
Rating
4
30 min

Pasta med krämig ädelostsås

250 g svamp
1 gul lök
1 msk smör att steka i
Salt
120 g soltorkade tomater i olja
140 g ädelost
ca 4 dl mjölk/grädde
2 tsk tamarisoja
65 g babyspenat
Svartpeppar
4 port tagliatelle
1. Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar ge i från sig vätska.
2. Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med svampen och en klick smör tills löken mjuknat helt. Salta.
3. Låt de soltorkade tomaterna rinna av helt. Finhacka och låt 3/4 steka med svampen och löken.
4. Smula i ädelosten och slå på ca 3 dl mjölk eller grädde och tamarisoja. Låt allt koka ihop tills osten smält helt och ädelostsåsen tjocknat. Späd med mer mjölk eller grädde om ädelostsåsen känns för tjock.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
6. Blanda i spenaten i den varma ädelostsåsen och rör om.
7. Servera den nykokta pastan med ädelostsåsen och toppa med soltorkade tomater, lite färska örter och nymald svartpeppar.

Vinet till Linnéas pasta med ädelostsås:

Systembolagsnummer: 6873 219,00 kr

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med tydligt inslag av svarta vinbär och körsbär. Medelfyllig, kryddig och generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager