Pasta med lax, räkor och saffran.
Jag äter sällan pasta, men när jag gör det, ja då vill jag lyxa till det och laga en riktigt god pasta. Bra råvaror och massor av goda smaker. Den här pastarätten innehåller båda delarna. Lök, vitlök, saffran, tomat och vin som man fräser ihop så det doftar sådär ljuvligt i hela köket. Vilken fantastisk start på helgen!

Fisk- och skaldjurspasta med saffran och tomat
2 viner i olika priskategorier till pasta med lax, räkor och saffran:
Till min saffranspasta serverar jag ett glas ekologiskt vitt av druvan reisling. Smaken är fruktig med fräsch syra och inslag av citrus, päron, ananas och persika. Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter och även god till sallader och plockmat samt som sällskapsdryck.
Ett utmärkt vin till fisk och skaldjursrätter där det gärna kan finnas en syrlighet i tillbehör eller såser. Vinet har en hög syra och är torrt. Det har en bra balans och fruktighet, med fin nyansrikedom som för tankarna till gula stenfrukter, melon, citrus och stendamm.