Pestobröd till påskmiddagen.

Ett riktigt gott bröd som går att variera i det oändliga. Här fyllde jag det med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater, oliver - ja det är bara fantasin som sätter gränser här! Jag har rullat mitt bröd och låtit det gräddas i brödformar. Det är verkligen supersmidigt och blir snyggt att ställa fram på påskbordet!
Bröd med pestofyllning
Rating
4 portioner
50 min

Pestobröd

50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk honung
16 dl vetemjölspecial
en nypa salt
1 burk pesto á 185 g
1. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung och ca 2/3 av mjölet. Arbeta till en smidig och lätt kladdig deg.
2. Tillsätt saltet mot slutet. Strö över rikligt med mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 60 minuter i rumstemperatur.
3. Stjälp upp degen på välmjölat bord. Dela i två delar.
4. Kavla ut till två rektanglar med kortsidan lika lång som en brödform. Bred ut peston. Rulla ihop till två tighta rullar och lägg över i brödformar.
5. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225°C i cirka 25 minuter.
Fler recept till påskbordet hittar du här:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager