Potatissallad med gräslök och pepparrot.

Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!

Vill man lyxa till det lite extra kan man ta någon form av delikatesspotatis, t ex asparagus istället för färskpotatis.
Potatissallad med gräslök och pepparrot.
Rating
30 min

Potatissallad med gräslök och pepparrot

800 g färskpotatis eller delikatesspotatis
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
ca 1 msk finriven pepparrot
2 msk senap
gräslök
salt och svartpeppar
1. Koka potatisen och låt den svalna helt. Skär den sedan i mindre bitar.
2. Blanda samman gräddfil, majonnäs, pepparrot, senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den kalla potatisen och rör om ordentligt.
Fler midsommarrecept

Salt fetaost och söt vattenmelon, vilken oslagbar kombination det är. Låt gärna salladen stå framme en liten stund innan den serveras så den inte är kylskåpskall, då smakar den ännu godare! Ett tips är att köpa en kvalitets-fetaost och inte salladsost. Fetaosten gör sig så mycket bättre med melonen.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager