När Cabernet Sauvignon visar upp sina bästa sidor.
Lär känna sydafrikanska Nederburg och deras prisbelönta Cabernet Sauvignon.
Läs mer »Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år. De är speciellt kända för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva".
Nederburg ägs av Distell, Sydafrikas främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och har kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sen starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar till behövande sydafrikaner. Nederburg har upplåtit ett hus på egendomen för produktion av Qhubekacyklar där åtta tidigare arbetslösa kvinnor från det lokala samhället producerar nära 5000 cyklar per år. Nederburg har även åtagit sig att direkt sponsra med minst 345 cyklar under nästkommande år.
Vad det gäller hållbarhetsarbetet gjordes det stora framsteg under 2017 då man bland annat sänkte vattenförbrukningen per förpackad vara med 13,5% och elförbrukningen per liter producerad vara med 3,6%. Distell har varit medlem WIETA, The Wine and Agricultural Ethical Trade Association sen organisationen grundades 2002. Alla vingårdar och producenter som Distell äger själva följer WIETA´s etiska riktlinjer till punkt och pricka. År 2011 började man även introducera de etiska principerna mot fristående odlare och producenter som man köper druvor eller vin av. För närvarande är 93% av Distells underleverantörer WIETA auktoriserade, och målet är 100%.
Nederburg grundades 1791 av den tyske immigranten Philip Wolvaart, som började producera vin i liten skala. Det mer moderna Nederburg såg ljuset 1937 när gården köptes av en annan tysk invandrare vid namn Johann Georg Graue. Det var Graue, som tillsammans med sonen Arnold introducerade temperaturkontrollerad jäsning i Sydafrika. Efter Arnolds död i en flygolycka 1953 anställdes Günter Brõzel som ny vinmakare på gården. Han är mest känd för att ha introducerat söta Botrytis viner i Sydafrika. Brõzels kända dessertviner är alltjämt måttstocken efter vilka landets alla dessertviner jämförs. Nuvarande chefsvinmakare för Nederburg är Andrea Freeborough som 2015 efterträdde Razvan Macici som haft huvudansvaret sedan 2001. Sedan 1975 hålls varje år Nederburg Auction som Nederburg startade och arrangerar än idag. På auktionen säljs inte bara små partier av Nederburgs högsta kvalitet utan även sällsynta och exklusiva viner från de flesta av de ledande vinerierna i Sydafrika. Nederburg Auction hålls årligen under två dagar i September. Det är den äldsta vinauktionen i Nya världen och anses tillsammans med auktionerna Hospices de Beaune och Kloster Eberbach vara de viktigaste inom vinvärlden.
Lär känna sydafrikanska Nederburg och deras prisbelönta Cabernet Sauvignon.
Läs mer »När The Drinks Business utsåg världens 100 bästa vinmakare var sydafrikanska Nederburgs Samuel Viljoen en av dem - här berättar han mer om den prestigefyllda utmärkelsen.
Läs mer »Sosaties är en traditionell sydafrikansk rätt där lamm marinerats i en kryddig sås innan de träs på spett och grillas i en klassisk "braai".
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs mer »Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer »Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs mer »Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
Läs mer »Avsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Läs mer »Nederburg har tagit fram ett fräscht och gott skaldjursrecept som passar utmärkt till deras ekologiska chenin blanc, och för att fira #drinkcheninday den 18 juni.
Läs mer »