Pata Negra

Framgångsrikt och kvalitativt vinvarumärke med attraktiv prislapp.

Pata Negra i Valdepeñas

Pata Negra är ett mycket framgångsrikt vinvarumärke med viner från ett flertal spanska vinområden. Pata Negra betyder svart fot på spanska och är också namnet på en speciell sorts lufttorkad skinka från Spanien, tillverkad av kött från svarta grisar som är uppfödda på ekollon. Grisarna som används skall vara av den iberiska rasen som har svarta klövar. Skinkan är också känd under namnet Jamon Ibérico och är typisk för det spanska köket. För närvarande finns det Pata Negra viner från Rioja som produceras på Bodega Marqués de Carrión, Ribera del Duero som tillverkas på Viña Arnais, Cava som görs på Bodega Jaume Serra i Penedes, Toro som görs i samarbete med familjen Rodicio López de Letona på Sietecerros Winery, Jumilla från Bodegas 1890, Rueda som tillverkas i ett samarbete med Bodega Alberto, och slutligen Valdepeñas som görs på Bodega Los Llanos.

Briefikon på träbord.

Briefikon.


Det är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.

Läs mer »