Pumpabröd till Thanksgiving.

De här fina portionsbröden i form av pumpor blir himla fina att ställa fram på din Thanksgivingmiddag! Har du inte tillgång till pumpa funkar det fint att riva i morötter istället. Mängden mjöl du behöver tillsätta kan variera beroende på hur mycket vätska det är i pumpan du river.
Pumpabröd till Thanksgiving
Rating
6
3h
5 dl vatten
50 g jäst
5 dl riven pumpa (jag använde butternut)
8-10 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1. Blanda ut jästen med vattnet i en stor bunke.
2. Skala och riv pumpan. Blanda i den i jästen och vattnet.
3. Tillsätt mjöl, lite i taget, och blanda ihop till en deg. Tillsätt saltet. Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin.
4. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar.
5. Arbeta snabbt igenom degen på mjölat bakbord och forma till runda bröd.
6. Klipp till 4 lika långa bitar av steksnöret. Lägg ut snörena så att du får 8 tårtbitar. Placera en rund brödbit i mitten och knyt försiktigt ihop varje snöre på mitten. Tänk på att bollarna jäser, så knyt inte allt för hårt. 
Jag gjorde en lös knut av varje snöre. Sen knöt jag samman alla på slutet så det blev som en “tofs” mitt på.
7. Låt bollarna jäsa övertäckta i 20 minuter till. Grädda i 250°C i cirka 12 minuter.
Fler recept till Thanksgiving:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager