Pumpabröd till Thanksgiving.

Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.

Pumpabröd till Thanksgiving

De här fina portionsbröden i form av pumpor blir himla fina att ställa fram på din Thanksgivingmiddag! Har du inte tillgång till pumpa funkar det fint att riva i morötter istället. Mängden mjöl du behöver tillsätta kan variera beroende på hur mycket vätska det är i pumpan du river.

Ingredienser

  • 5 dl vatten

  • 50 g jäst

  • 5 dl riven pumpa (jag använde butternut)

  • 8-10 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. Blanda ut jästen med vattnet i en stor bunke.

    2. Skala och riv pumpan. Blanda i den i jästen och vattnet.

    3. Tillsätt mjöl, lite i taget, och blanda ihop till en deg. Tillsätt saltet. Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin.

    4. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar.

    5. Arbeta snabbt igenom degen på mjölat bakbord och forma till runda bröd.

    6. Klipp till 4 lika långa bitar av steksnöret. Lägg ut snörena så att du får 8 tårtbitar. Placera en rund brödbit i mitten och knyt försiktigt ihop varje snöre på mitten. Tänk på att bollarna jäser, så knyt inte allt för hårt. 
Jag gjorde en lös knut av varje snöre. Sen knöt jag samman alla på slutet så det blev som en “tofs” mitt på.

    7. Låt bollarna jäsa övertäckta i 20 minuter till. Grädda i 250°C i cirka 12 minuter.

Recept: Linnéa Seidel