Pytt i panna.

Pytt i panna
Tillbehör och servering
Så här i januari när det kanske känns som december grävde väl stora hål i plånboken känns det extra bra att ta vara på det som faktiskt finns hemma. Svin(n)smart tycker jag!
Nu kan du ju ta av det som råkar finnas hos just dig. Svamp, morötter, palsternacka, kålrot, vitkål- ja de flesta rotfrukter och grönsaker går perfekt att skära ner och steka ihop till en pyttipanna. Så gott!
Ett tips från coachen, det är att göra som jag gjort här. Nämligen steka potatisen i en separat stekpanna. Då behåller den formen och blir inte alls så mosig som jag upplever att den kan bli när man steker ihop allt från början.
Ta det lite lugnt med saltet - både bacon och korv innehåller en hel del av den varan. Salta hellre måttligt i början och smaka sedan av och se om du behöver tillsätta mer.
Gott att dricka till pytt i panna:
Till Linnéas pytt i panna serverar vi gärna Chile con Carne, ett vin med stor och fruktig doft med toner av svarta vinbär, björnbär, hallon och en hint av viol. Smaken är len och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj.