Quesadillas med tacofyllning.

Ta med dig tacoresterna ut i skogen och laga till en snabb lunch över stormkök. Receptet kommer från boken "Portionen under tian: Äta ute."

Quesadillas med tacofyllning.
CHILL OUT Shiraz California

CHILL OUT Shiraz California

USA

Systembolaget nr:

2282601

82,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Att äta ute är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar.För att det ska gå snabbt i skogen, förbered tacofärs och majskräm hemma, hacka även upp grönsakerna och ta med färdiga hemifrån. Receptet kommer från Hanna Olvenmarks bok "Portionen under tian: Äta ute."

Tacofärs (förbereds hemma)

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser (eller gröna linser)

  • 1 chili

  • 1 vitlöksklyfta

  • olja att steka i

  • 2 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 3 msk tomatpuré

  • 1/2 grönsaksbuljongtärning

  • salt

  • peppar

Gör så här

    1. Koka linserna i rikligt med vatten tills de är mjuka, 25-30 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

    2. Hacka chili och vitlök och fräs i olja tillsammans med spiskummin och paprikapulver tills de mjuknar. Lägg i linserna och rör om.

    3. Rör i tomatpuré och ev lite vatten, det ska vara som en röra. Smula i den halva buljongtärningen och smaka av med salt och peppar. Lägg i en burk eller matlåda.

Majskräm (förbereds hemma)

Ingredienser

  • 1/2 grön chili

  • 4 dl fryst majs

  • 50 g ost av smakrik sort

  • 1/2 lime, saften

  • salt

  • peppar

Gör så här

    1. Hacka chilin. Rosta tillsammans med majskornen i en torr stekpanna tills majsen har fått lite färg.

    2. Mixa tillsammans med ost till en kräm.

    3. Pressa i lime och smaka av med salt och peppar. Lägg i en burk.

Tillagning på plats ute i naturen

Ingredienser

  • 8 tortillabröd

  • hackade grönsaker, och frukt och ev jalapenos

  • tacofärs och majskräm

Gör så här

    1. Bred majskrämen på tortillabröden. Lägg över tacofärs. Lägg på hackade grönsaker och eventuellt jalapeno. Ta de resterande fyra bröden och lägg över som lock. Tryck till.

    2. Tänd stormköket och ställ på stekpannan. Stek de fyllda tortillabröden i torr stekpanna tills bröden fått fin färg. Skär upp i bitar.

Vin som passar till texmex i naturen:

CHILL OUT Shiraz California

82,00 kr


När man ska ut i naturen är det såklart smidigt att ta med sig ett vin i PET flaska. CHILL OUT Shiraz California passar fint till quesadillas, det har en fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt med inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.

Recept: Hanna Olvenmark