Rabarber- och jordgubbsglacerade revbensspjäll med rotfruktskakor

Rabarber- och jordgubbsglacerade revbensspjäll med rotfruktskakor.

Linnéas grillade revbensspjäll med rabarber- och jordgubbsglace får det att riktigt vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Rabarber- och jordgubbsglacerade revbensspjäll med rotfruktskakor
Rating
1h 30min

Revbensspjäll

ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 l vatten
4 lagerblad
2 msk salt
1. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Lägg det i en kastrull med vatten och lagerblad. Låt koka upp.
2. Lägg i revbensspjällen och låt koka under lock i cirka 30 minuter.
3. Ta upp och låt revbensspjällen svalna.

Rabarber- och jordgubbsglace

200 g rabarber
100 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 msk olja
1 dl vatten
Salt och svartpeppar
1. Strimla rabarber och jordgubbar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, olja, vatten, salt och peppar. Låt koka i cirka 10-15 minuter.
2. Pensla de förkokta revbensspjällen med rabarber- och jordgubbsglacen.
3. Grilla på indirekt värme tills de fått fin färg.
4. Låt vila under folie i minst 30 minuter innan du skär upp dem.

Rotfruktskakor

100 g palsternacka
200 g morötter
500 g butternutpumpa
1 gul lök
200 g färskost
2 ägg
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Smör (för att bröa formarna)
Ströbröd
1. Skala palsternacka, morötter och pumpa. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare.
2. Skala och finhacka löken.
3. Blanda samman palsternacka, morötter, pumpa, lök, färskost, ägg, salt och peppar i en bunke.
4. Smörj och bröa en muffinsform och fördela blandningen i formarna.
5. Toppa med riven ost och gratinera i 225°C i cirka 35 minuter.

Till servering

Grillad majs
1. Servera de grillade revbensspjällen med rotfruktskakor och grillad majs.
Systembolagsnummer: 72320 109,00 kr

Till dessa grillade revbensspjäll med rabarber- och jordjubbsglace rekommenderar vi ett glas Palais du Circus. Det är ett mycket trevligt vin fyllt av bäriga toner och en liten kryddighet.

Systembolagsnummer: 6563 119,00 kr

Ett vin som passar till midsommarfestens grillade kött är Manor House Cabernet Sauvignon 2016 som har allt man önskar finna i en bra Cabernet, med både toner av svarta vinbär, mörka plommon, choklad och ceder. Vinet är generöst och har en intensitet och nyansrikedom som man normalt förknippar med bra mycket dyrare viner.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager