Rabarberpaj.

Rabarberpaj är kanske den mest somriga efterrätten som finns! Här får du ett enkelt recept på rabarberpaj som blir oerhört gott. Ät som den är eller servera tillsammans med vaniljglass. Pajen går även utmärkt att frysa in.
rabarberpaj
Rating
24

Smuldeg:

8 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
250 g smält smör
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter det smälta smöret.
3. Ta 1/3 av smulblandningen åt sidan. Den sparas till toppen av pajen.

Pajbotten:

2/3 av smulblandningen
1 msk kardemumma
2 dl filmjölk
1 ägg
1. Rör ihop filmjölk och ägg. Tillsätt 2/3 av smulblandningen.
2. Rör om och bred ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt.

Pajfyllning:

1 liter rabarberbitar
500 g kvarg
2 dl socker
2 ägg
5 tsk vaniljsocker
1. Tvätta och skala rabarbern. Skär i bitar och strö ut över bottendegen.
2. Rör ihop resten av fyllningens ingredienser och häll ut jämnt över pajen. Strö smulblandningen över pajen.
3. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Avnjut som sådan eller till exempel med vaniljglass. Det blir riktligt med paj och den går även utmärkt att frysa in.

Bubblande sangria till rabarberpajen:

Systembolagsnummer: 52529 35,00 kr

Gozy Sparkling Rosé Sangria har en fruktig och behaglig doft med inslag av citrus, som yuzu och citron, röda bär, kryddor och en fin fläkt av rosenvatten. Bubblorna ger fräschör och smaken är fint balanserad med toner av citrus, röda bär, kryddor och en spets av rosenvatten. 

Du kanske också är intresserad av:

Ljuvlig rabarbersaft med kanel som ger saften lite extra sting. Ett underbart sätt att släcka törsten i sommar. Recept från boken "Sommar på burk".

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager