Rabarbersaft med kanel.

Åsa Swanberg släpper boken kokboken "Sommar på burk" (på Ordalaget bokförlag) som är fylld med inspirerande och somriga recept på drycker, marmelader, fermenterade grönsaker och såser. Här visar Åsa hur du gör en annorlunda rabarbersaft med ett litet kanelsting. Passar perfekt för varma dagar i trädgården eller på balkongen.
Rabarbersaft i glaskaraff
Rating
8
1h 30min

Rabarbersaft med kanel:

2 kg rabarber
saft från två citroner
6 dl vatten
2 kanelstänger
6 dl socker/l avrunnen saft
1. Tvätta och skär rabarbern i små bitar och lägg den tillsammans med citronsaft, vatten och kanelstänger i en kastrull. Koka upp och låt koka sakta under lock i ca 15 minuter tills rabarbern kokat sönder.
2. Häll upp massan i en sil och pressa lätt ur saften med baksidan av en slev. Häll sedan upp massan i en silduk och låt sakta rinna av i ca 1 timme, tills massan känns torr.
3. Mät saften och tillsätt socker. Koka upp och skumma noga tills saften är klar.
4. Fyll på varma, steriliserade flaskor.

Ett alternativ med alkohol:

Systembolagsnummer: 50380 149,00 kr

Koskenkorva Rhubarb är välbalanserad och frisk, gjord på färska rabarber och granatäpple. Doften är fräsch av rabarber med en fruktig underton av granatäpple. Naturlig smak av rabarber i härlig kombination med juicigt granatäpple.

Mer med rabarber:

En läskande och somrig spritz med smak av rabarber och grantäpple som passar för varma dagar. 

Läs mer

Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass. 

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager