Rabarbersill.

Bjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.

rabarbersill
Östgöta Sädesbrännvin

Östgöta Sädesbrännvin

Sverige

Systembolaget nr:

1602

245,00 kr


O.P. Anderson Björk

O.P. Anderson Björk

Sverige

Systembolaget nr:

8283002

262,00 kr


Till årets midsommarmeny har jag gjort två sorters sill. En somrig och god vegansk skärdgårdsill gjord på tofu, samt en härlig och lite syrligare inlagd sill med smak av rabarber.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker

  • 1 dl vatten

  • 1/2 dl ättika

  • 1/2 dl rabarbersaft

  • 1 liten stjälk rabarber

  • 1 frp inläggningssill

  • 1/2 ekologisk citron

  • 1 rödlök

  • 2 lagerblad

Gör så här

    1. Blanda samman socker, vatten, ättika och saft i en kastrull. Koka upp och rör tills allt socker har lösts upp.

    2. Skär rabarber i små bitar. tag ur sillen ur förpackningen och skär den i sneda bitar.

    3. Skiva och dela citronen samt skala och skiva löken.

    4. Varva rabarber, sill, citron, lök och lagerblad i en glasburk. Slå över lagen och låt stå svalt i minst 2 dygn.

Snaps till sillen:

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


Östgöta Sädesbrännvin har en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Smaken är ren med liten sötma och den har inslag av honung, halm och russin.

O.P. Anderson Björk

262,00 kr


O.P. Anderson Björk passar fint till sillen. Den har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Recept: Linnéa Seidel