Rårakor med palsternacka, färskostcrème, varmrökt lax och picklade rödbetor.
Rårakorna toppar jag sen med en härlig färskostcrème som fått smak av pesto, varmrökt lax och snabbpicklad rödbeta. Och snabbpicklad rödbeta är inte alls samma sak som inlagd rödbeta vill jag lova. Lätt att göra, syrlig, krispig och hur god som helst! Jag gjorde mina rårakor med palsternacka till små fina munsbitar, men du kan precis lika gärna göra färre men större.
Servera gärna mina rårakor till ett glas Jaume Serra Rose Bouqet Cava Brut. Det ät en torr och frisk cava med smak av citrus, gula äpplen och rostat bröd.

Snabbpicklade rödbetor
Rårakor med palsternacka
I glaset till Linnéas rårakor med palsternacka:
Doften i Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut har trevliga inslag av mogen citron, gula äpplen, päron och en ton av rostat bröd. Smaken är torr och frisk med behaglig mousse (kolsyra) och en trevlig smak av lime, citron, gula äpplen och en fläkt nötter och rostat bröd.