Äggcrème, matjesill och gräslök.

Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julserveringen ägg i form av elegant, krämig äggcrème med matjesill och gräslök.

Äggcrème, matjesill och gräslök

4

3 h 0 min

Sill och ägg är för många två måsten på julbordet. Kocken Viktor Westerlind har här gjort en modern servering av dessa julfavoriter som består av en äggcrème (en krämigare äggröra) som serveras med matjesill, brynt smör och färsk gräslök. Till detta passar julsnapsen Aalborg Juleakvavit perfekt!

Viktor Westerlind har en lång meritlista med erfarenhet från restaurang F12, trestjärniga Frantzén, Aira och Operakällaren. Utöver dessa prestigefyllda uppdrag har han vunnit Årets Kock 2009 och tagit guld i Culinary Olympics med Svenska Kocklandslaget 2012. 2024 är han tävlingsledare för Årets Kock.

Recept: Viktor Westerlind

Kryddsnaps och kräftorDen skandinaviska kryddsnapsen och nationella olikheter.

Akvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.

Läs mer
O.P. Anderson Julaquavit med julmatJulsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.

Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.

Läs mer
Ägghalvor med krämig sillsalladÄgghalvor med krämig sillsallad.

Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till

Läs mer
Aalborg fabrik med loggaAalborg Akvavit

Över 160 års erfarenet av att tillverka brännvin.

Läs mer