Älgrostbiff med ugnsrostade morötter.

På gränsen mellan vår och vinter lagar Linnéa rostbiff på älg tillsammans med ugnsrostade morötter, fräsch sallad, hyvlad parmesan och över allt ringlar du en riktigt god balsamico.

Viltrostbiff på älg

4

Äntligen har vi tassat in i den första av vårmånaderna (även om mars kan innebära en hel del snö och minusgrader). Men man vet liksom att nu finns det ingen risk att den snö som faller stannar i flera månader. Nu är det ju faktiskt ljust både när jag åker till och från jobbet, och bara att ljuset återvänt gör att jag blir sugen på lite annan slags matlagning.

Man glömmer att det nyss var så gott med mustiga grytor och långkok, istället känns det mer lockande med lite enklare matlagning. Därför har jag den här veckan skapat ett recept som liksom balanserar sådär på kanten mellan vinter och vår.

En rostbiff på älg tillsammans med ugnsrostade morötter, fräsch sallad, hyvlad parmesan och över allt ringlar du en riktigt god balsamico. Är du av den där riktgt hungriga sorten (vem är inte det förresten), ja då skulle det passa fint med en härlig potatisgratäng till. Tror du inte?

Recept: Linnéa Seidel

Viltfärsbiffar med whiskyViltfärsbiffar med whisky, gräddsås och riven potatiskaka.

Att använda whisky i maten är kanske inte något vi gör dagligen. Både viltfärsbiffarna och den gräddiga såsen har smaksatts med whisky. Till det potatiskakor av riven potatis och Västerbottensost. Receptet hittar du här!

Läs mer
Viltgryta med rotfrukter och pumpapuréViltgryta med rotfrukter och krämig pumpapuré.

Linnéa har gjort ett fantastiskt långkok med vilt, rotfrukter, vin och grädde - perfekt till höstkvällarna.

Läs mer
Sallad med bresaola, pinjenötter och citron på fatBresaola med ruccola, pinjenötter och citron.

Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.

Läs mer
Ugnstekt rostbiffUgnsstekt rostbiff med hemslagen bea och rostad potatis.

En bit riktigt gott kött med klassiska tillbehör som bearnaisesås, ugnsrostad potatis och tomater samt en fräsch persiljemarinad som sätter en härlig smak på allt.

Läs mer