Amis snabba ättiksgurka.

En riktigt krispig och god ättiksgurka som är synnerligen lätt att göra – ingen lag att koka, bara skära och blanda.

Ättiksgurka
0

5-6 burkar

0 h 10 min

En riktigt krispig och god ättiksgurka som är synnerligen lätt att göra – ingen lag att koka, bara skära och blanda. Dessutom kan gurkorna tvättas rena i tvättmaskinen! Det är inget skämt: Lägg gurkorna i maskinen, ställ in den på fintvätt (använd inget tvättmedel) och stäng av centrifugeringen. Gurkorna blir rena, och inte kantstötta! Receptet är hämtat ur Cecilia Björk Tengås kokbok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".

Recept: Cecilia Björk Tengå

Päronmarmelad från Sylta, safta & lägg inSylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi.

Cecilia Björk Tengå har sammanställt sina bästa tips på hur man tar hand om säsongens råvaror i boken Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi.

Läs mer
Inlagda frukter och grönsaker.Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh.

Lär dig om sylt och få inspiration från proffset Jan Hedh.

Läs mer
Inlagd vego-sillInlagd vego-sill.

Det här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Läs mer
Åsa Swanberg och rabarbersaftSpara sommaren på burk – tips från Åsa Swanberg.

Åsa Swanberg släppte 2021 boken "Sommar på burk" med tips och recept så att du kan njuta av sommarens frukter och bär hela året. Vi fick en chans att prata med henne om några smarta tips.

Läs mer