Bjud på en smarrig äppelpizza med fetaost, pesto, äpplen och lök som smälter i munnen. Riktigt enkelt blir det med färdig pizzadeg och pesto.
Pesto i kombination med fetaost är sedan länge en klassisk smakkombination. Här tillsätts även skivor av krispigt äpple och lök som fått steka länge, länge tills den nästan smälter i munnen. Jordgubbar är fint att dekorera med, men det går lika bra med till exempel granatäpplekärnor.
Äppelpizza - ett favorittilltugg som man gärna serverar flera gånger!
1. Värm ugnen till 225°C.
2. Skala och skiva löken tunt. Stek den i en klick smör på medelvärme tills den fått en gyllene färg och är helt mjuk.
3. Kavla ut pizzadegen till 6 st ovaler. Bred på pesto på varje bit pizza.
4. Fördela all riven ost över och 2/3 av fetaosten.
5. Grädda i 225°C i cirka 7 minuter.
6. Dela och kärna under tiden ur äpplena och skär dom i tunna skivor. Fördela äppelskivorna över de båda ostsorterna och avsluta med resterande mängd fetaost. Grädda i ytterligare ca 5 minuter.
7. Dela alla pizzor i 2 cm breda strimlor.
8. Toppa med lök, färsk basilika och jordgubbar.
Linnea har gjort en frasigt friterad brieost med äpplen och rostad mandel som vi matchar med en Calvados från Boulard.
Läs merEn riktig klassiker - perfekt som tilltugg eller som riktigt lyxig middagspizza. Pizzan serveras med fördel till ett glas pärlande vinho verde.
Läs merVi berättar hur man gör de goda äppeldryckerna cider och Calvados och tipsar om några produkter av hög kvalitet från äppelparadiset Normandie i Frankrike.
Läs mer