Arancini med sparris.

Här har Linnéa lagat arancini - friterade risottobollar, som hon valt att smaksätta med vårprimören sparris. Det perfekta tilltugget till ett friskt bubbel!

Arancini.
0

15

1 h 0 min

Arancini – italienska risottobollar. Eller om man ska vara lite mer specifikt så är de från Sicilien. Arancini kan fyllas och smaksättas med vad man själv önskar. Jag gillar allra bäst att smaksätta dem med svamp eller någon grönsak, så här till våren är sparrisen ett självklart val!

Det viktiga är att risotton har fått svalna helt i kylen, så gör den gärna dagen innan. Sen är det bara att rulla till golfbollstora bollar, dubbelpanera och fritera. Jag friterar alltid i en helt vanlig gryta med lite tjockare botten. Sänk ner bollarna och ta upp dem med en hålslev, låt de sedan rinna av på ett hushållspapper.

Dryck till arancini:

Recept: Linnéa Seidel

Camp Sparkling Brut med två goda röror.2 goda röror till bubbel.

Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer
En tallrik med rotfruktschips och topping Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche.

Rotfruktschips med löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna. 

Läs mer
Regnbågssallad med burrata och basilikaoljaRegnbågssallad med burrata och basilikaolja.

Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?

Läs mer
Oststänger till midsommar, med Västerbottensost.Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.

En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?

Läs mer