Baka egna semlor med fyllning av äpple och Calvados.

Ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak och den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och calvados.

Semlor med Calvados

16 st

1 h 15 min

Nu närmar sig fettisdagen med stormsteg. Därför tänkte jag det kunde passa riktigt bra med ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak, men där jag gjort om fyllningen lite. Den har den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och Calvados. En otroligt fin kombination om ni frågar mig! Kanske en lite lyxigare semla att avnjuta framåt fredagskvällen sådär. Äter du inte upp alla semlor på en gång? Frys in bullarna precis efter de svalnat, då kan du snabbt trolla fram hemgjorda semlor när du får fikagäster. Eller bara blir riktigt sugen på en hemgjord semla!

Recept: Linnéa Seidel

Friterad brieosttårta med kryddstekta äpplen.Friterad brie med kryddstekta äpplen.

Linnea har gjort en frasigt friterad brieost med äpplen och rostad mandel som vi matchar med en Calvados från Boulard.

Läs mer
Amarula semmelshotAmarula semmelshot.

Vi bjuder på en egen variant av den älskade semlan i form av en fantastisk shot med söt och krämig Amarula. Kräver inte många ingredienser och är busenkel att göra.

Läs mer
Semla deluxeSemla deluxe av dessertmästaren Dorotea Malmegård.

Dorotea Malmegård har jobbat på kända Stockholmskrogar som Lux och Operakällaren samt i New York. Här är receptet på hennes magiska semla smaksatt med rom.

Läs mer
Crème Brûlée med apelsin och vaniljCrème Brûlée med smak av apelsin och vanilj.

En krämig crème brulée med en knäckig yta av bränt socker imponerar på de flesta. Här med ljuvlig apelsin- och vaniljsmak.

Läs mer