Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
Riv blomkålen med rivjärn eller kör den i en matberedare tills den malts ner till risliknande smulor.
Vispa äggen och häll över riset.
Blanda noga med resten av ingredienserna. Känns smeten för torr kan du ha i en skvätt mjölk, börja med lite och rör om. Smeten ska inte bli rinnande som en vanlig våffelsmet, utan fastare.
Grädda i smörpenslat våffeljärn. Toppa med en mer riven parmesan eller crème fraiche, rom och finhackad rödlök.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Lotta Kühlhorn
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs merEn fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens och sommarens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs merDe perfekta tillbehören till tacos och pulled pork! Dessa smakrika pickles gör du snabbt och enkelt.
Läs mer