Bobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsa.

Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.

Bobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsa

4

1 h 40 min

Färsen kryddas med afrikanska smaker och på tallriken möter köttbullarna både chilihetta och koriander i tomatsalsan. Servera med ett fruktigt rött vin av de klassiska sydafrikanska druvorna cincault och pinotage.

Vintips till Bobotie-köttbullarna:

Recept: Louise Merus

Friterade räkor med avokado och basilikakräm.Friterade räkor med avokado och basilikamajonnäs.

Den här läckra rätten gjord på jätteräkor kompletteras med grönkål, aubergine, avokado och en basilikamajonnäs samt ett gott vitvin.

Läs mer
Pumpagalette med getost och karamelliserad rödlökPumpagalette med karamelliserad rödlök och getost.

Den här smakrika pajen är fylld med pumpa och getost. Förälska dig i kocken Louise Mérus höstrecept och njut tillsammans med ett gott sydafrikanskt vin.

Läs mer
Rooibospannacotta med äppelkompottRooibospannacotta med äppelkompott.

Rooibossmakande pannacotta får utsökt sällskap av äppelkompott med stjärnanis och macadamianötter. Avnjut med ett gott dessertvin.

Läs mer
Stellenbosch vinregion i SydafrikaStellenbosch – vincentrum och en av Sydafrikas vackraste städer.

Omgärdad av praktfulla berg och otaliga vingårdar anses Stellenbosch vara en av Sydafrikas vackraste städer. folk o folks utsände har varit där, och kan intyga att den gav ett gott intryck – både för ögat, själen och gommen.

Läs mer
Matkreatören Filip Poon i Sydafrika med ett glas vitt vin på en vingård.Filip Poon om vinlandet Sydafrika: "Lite frälst".

Matkreatören och Youtube-profilen Filip Poon besökte i juni Sydafrika för att lära sig mer om landets mat och viner. För folk o folk berättar han om resan - men också om vad som inspirerar honom och varför han vill laga mat på Youtube..

Läs mer