Vill du bjuda på en riktigt lyxig macka är en klassisk Bookmaker Toast ett toppenval. Krispigt bröd toppas med krämig parmesankräm, smakrikt kött och kryddig pepparrot. Servera med ett gott rödvin.
En lyxig och smakrik macka i ett klassiskt recept med ryggbiff, pepparrot, parmesan och som toppas med en äggula.
2 skivor ryggbiff (à la 150 g)
2 skivor gott bröd
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
1 tsk dijonsenap
några kvistar grönkål
1 msk riven pepparrot
1 äggula
timjan
1 vitlöksklyfta
smör och en skvätt olja till stekning
svartpeppar
Krydda ryggbiffen med salt och svartpeppar. Stek den sedan i en het panna med en klick smör, lite olja, några kvistar timjan och en krossad vitlöksklyfta. Låt köttet nå önskad innertemperatur (rare är vårt tips), ta upp det ur pannan och låt vila en stund innan servering.
Stek brödbiten i en klick smör tills det blir gyllene och lägg sedan åt sidan.
Rör ihop parmesansåsen av crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, parmesan, salt och peppar.
Blanchera grönkålen i 1–2 minuter, låt den rinna av på hushållspapper och strö över lite flingsalt.
Nu är det dags att montera din Bookmaker! Börja med brödet i botten och lägg på en klick parmesansås. Toppa med grönkål, köttet skuret i 2–3 cm tjocka skivor, ännu en klick sås, riven pepparrot, en äggula och avsluta med nymalen svartpeppar.
Argentina
129 kr
Ryggbiff plus malbec blir en fullträff. I glaset ett fylligt vin med smak av mörka körsbär, röda plommon och skogshallon, toner av viol och färska örter, en distinkt mineralitet samt fint inlindade ektoner och en hint av choklad.
En version av pulled pork med svenska smaker som äpple, trattkantarell, timjan och vitlök. Dessutom förpackas denna pulled pork i tunnbröd vilket gör den till perfekt till vinterpicknicken.
Läs merPerfekt picknickmat när du vill ha något enkelt men väldigt gott. Och var inte rädd för att göra egen majonnäs - det är inte alls svårt!
Läs mer