Det är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.
Små söta fikon, fyllda med varm brieost och balsamvinäger, på en krispig bit bröd som suger upp både den smälta osten och balsamvinägern. Vilken lycka!
Enkelt att göra är det också.
Gillar du inte pumpakärnor kan du grovhacka valfria nötter och hastigt rosta i en stekpanna. Det blir gott det med.
/Linnéa
Gör två snitt i fikonet så de bildar ett kors, men fortfarande sitter ihop i botten.
Skär brieosten i bitar i fyll varje fikon med osten.
Rosta brödskivorna hastigt i en varm stekpanna så de får lite knaprig yta. Ställ ut bröden i en ugnsfast form.
Ställ på ett fikon med brieost på varje brödskiva. Ringla över lite balsamvinäger.
Baka fikonen i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält helt.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Salta väl.
Strö de rostade pumpakärnorna och färsk basilika över de varma fikonen. Servera direkt.
Spanien
87 kr
89 kr
Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.
Recept: Linnéa Seidel
Ett recept att testa till vårens mingel och fester: Friterad färskpotatis med het skagenröra!
Läs merDen 20 mars lanseras det guldskimrande mousserande vinet Pata Negra Cava Semi Seco som ger en extra touch av glamour till mingelfesten.
Läs merDe spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs merEtt gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer