Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.
Vendela Wikström delar med sig av gedigen kunskap om matlagning och inspiration från alla delar av Asien på hennes instagram. I hennes senaste cookalong tillsammans med YOKO visar hon det här härliga receptet på bulgogi.
Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.
Stek i neutal olja i supervarm panna.
Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.
Blanda alla ingredienser och låt stå.
Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.
Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.
Strimla gurka, mango och rödkål.
Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.
Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.
Recept: Vendela Wikström
Välkommen på asieninspirerade cookalongs och/eller matlagningsstunder med kända kockar och YOKO under sommaren!
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merAllt du vill veta om sake - temperatur, vilka glas de ska serveras i och vilken typ av mat som passar till sake. Välkommen till vår lilla sake-skola!
Läs merYOKO Pinot Noir Organic – en elegant och finstämd röd nyhet gör entré lagom till grillsäsongen. Det är en efterlängtad sådan för alla som letat efter ett rött vin som matchar asiatiska smaker.
Läs mer