En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Cacio e pepe är en riktig klassiker i det italienska köket. Trots få ingredienser blir det här en pastarätt du sent kommer glömma. Se till att använda en ost som har god kvalité och massor av smak! Se även till att använda riktigt hett pastavatten till såsen, det gör att osten smälter fint och ger en krämig och god sås som pastan absorberar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det är cirka 2 minuter kvar av koktiden, häll av pastavattnet men spar ca 3 dl vatten.
Smält smöret i en stekpanna. Ha i svartpepparn och låt pepparn värmas cirka 2 minuter
Tag av från värmen. Häll på 1 dl hett pastavatten.
Rör i nästan all riven ost och blanda till en krämig sås.
Tillsätt spagettin och späd eventuellt med mer pastavatten.
Smaka av med salt och peppar, toppa pastan med resterande mängd riven ost.
Sydafrika
230 kr
Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Linnéa Seidel
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs merEn saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs merEn härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs merEtt riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer