Cazuela på hjort med bönsallad.

En cazuela kan vara både söt och salt, med kött, skaldjur eller vara vegetariskt. Här är ett recept på en cazuela med hjort som serveras med en trevlig bönsallad.

Cazuela med hjort och bönsallad.

4

1 h 0 min

Cazuela är en klassisk rätt i Sydamerika, men kan göras med olika ingredienser och på olika sätt i olika länder. Det de har gemensamt är att de tillagas i en cazuela - en sorts grund lergryta.

Här har vi tagit fram ett recept på cazuela med hjort och massor av olika grönsaker och kryddor. Perfekt en kylig kväll och du kan med fördel servera den med ett chilenskt vin av druvan Carmenere.

Vin till cazuela med hjort:

Expedition Carmenère flaskaExpedition Carmenère - ett klimatsmart fruktigt rött vin.

Nu lanseras Expedition Carmenère som utforskar världens populäraste regioner, ett fruktigt rött vin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska.

Läs mer
ChimichurriKlassisk argentinsk Chimichurri till grillmiddagen.

folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.

Läs mer
Espacio Syrah på bord med glas, kött och grönsaker.Klimatsmart syrah från hjärtat av Argentina.

Espacio Syrah kommer från soliga Argentina och säljs i klimatsmart PET-flaska, vilket ligger helt rätt i tiden.

Läs mer
Madeleine StenwrethMaster of Wine Madeleine Stenwreth om chilenska viner.

Madeleine Stenwreth, Master of Wine, reser världen runt och bistår vinmakare med sin kunskap i blendingprocessen. Nu lanseras viner på Systembolaget från Viña Leyda i Chile, där Madeleine har varit involverad.

Läs mer
Expedition Carmenère med medaljExpedition

Expedition utforskar och speglar världens mest populära vinområden.

Läs mer