Till vårens sangria har Linnéa gjort små cheesecakes med marinerade bär!
Jag älskar att kunna förbereda efterrätten i god tid, så att man bara kan ta fram och njuta när man väl avslutat middagen. En annan sak till jag gillar är att servera efterrätt i portionsformat. Det blir liksom mindre kladdigt och du vet att det garanterat kommer att räcka till alla.
Idag har jag gjort cheesecake i miniformat med marinerade bär, där bären bryter av fint mot den krämiga cheesecaken. När man marinerar bär är det bra att ha lite syra i. Ibland använder jag lime men en annan favorit, som jag gjort här, är att använda balsamvinäger istället. Eftersom cheesecake är ganska neutral i smaken är det gott om bären smakar mycket!
/Linnéa
Krossa kexen till ett fint pulver. Smält smöret och blanda i det.
Klä en muffinsform med pappersformar. Fördela kaksmulorna i formarna och platta till ordentligt.
Grädda i 175°C i cirka 10 minuter.
Låt svalna helt.
Vispa upp äggulor med florsocker. Rör ner mascarpone.
Riv skalet av en lime och pressa i saften. Vänd ner det i ägg- och mascarponekrämen.
Vispa grädden fluffig och rör ner den i mascarponen.
Häll upp smeten i en spritspåse och fyll sedan varje muffinsform med smet.
Ställ in dina cheesecakes i frysen i minst 3 timmar.
Blanda bär, hallon, balsamvinäger och honung i en skål. Låt marinera i minst 1 timme.
Låt dina mini-cheesecakes stå framme cirka 15 minuter. Servera sedan cheesecake med färska och marinerade bär.
Spanien
69 kr
Don Simon Sangria har en trevlig doft med inslag av apelsinskal, röda frukter, citron och kanel. Smaken är fruktig, söt och kryddig med ett trevligt avslut av kanel, citrus, äpple och röda frukter.
Recept: Linnéa Seidel
Red Velvet Cupcakes fyllda med vit chokladkula, toppad med krämig frosting i form av ljuvligt god Cream Cheese Swiss Merengue Buttercream.
Läs merEtt härligt och somrigt recept på cheesecake med rabarber och syltad ingefära som passar perfekt för våren och sommarens alla middagar.
Läs merMed påsken kommer god mat och avkoppling. Lyxa till det med en cheesecake med Amarula och physalisgelé, du kommer inte ångra dig.
Läs merNjut av sommaren med ett glas riktigt bra sangria från Spaniens största vinhus. Servera den kall med mycket is och garnera gärna med färska frukter eller bär.
Läs mer