En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Chèvre chaud är en klassisk fransk rätt som består av gratinerad getost på bröd. Till chèvre passar något sött perfekt. Här har jag tagit pumpa som blir väldigt söt i smaken när den ugnsbakas. En fantastisk kombination!
Skala pumpa och betor. Lägg ut på en ugnsfast plåt. Ringla över olja och salt.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 20 minuter.
Medan rotfrukterna ugnbakas så kan du skära surdegsbrödet och osten i skivor.
Tag ut plåten ur ugnen. Placera ut brödskivorna med osten på.
Gratinera i cirka 8 minuter eller tills osten blivit mjuk och krämig. Se upp så osten inte bränns vid.
Blanda samman olja, honung, vinäger och salt.
Strö valnötter och sallad runt om de gratinerade smörgåsarna. Ringla dressingen över osten. Servera direkt.
Tyskland
89 kr
Ekologisk riesling med fräsch syra och smaker av grönt äpple, lime och mineral. Ett hållbart val till fisk och asiatiska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs merKyckling i ugn går alltid hem. I det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som serveras med sås och ugnsbakad potatis.
Läs merEn snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Läs merMoules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.
Läs mer