En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Här hittar ni underbar tårta med dulce de lechefyllning som möter chokladkräm, chokladbottnar och en ljuvlig frosting av brynt smör. Till påsk är den fin att dekorera med chokladägg och rostad mandel! Tårtor mår överlag bra av att få stå ett dygn i kylen innan de ska ätas och den här är inget undantag.
Den här tårtan görs allra enklast i 3 steg:
Dag 1: grädda chokladbottnar och förbered chokladkräm och frosting
Dag 2: gör dulce de lechefyllning, fyll och spackla tårtan.
Dag 3: dekorera tårtan.
Värm mjölken tillsammans med kakao och 1/2 dl av sockret.
Vispa smör och resterande sockermängd (1 dl) pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa.
Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och salt i en separat skål. Blanda i det växelvis med den varma mjölken. Rör om väl.
Häll upp smeten i en rund form (15 cm i diameter och ca 6,5 cm hög) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills chokladbotten är klar.
Låt svalna helt på galler. Skär av ”toppen” så du får en rak kaka. Dela kakan i 3 lika stora bottnar.
Värm grädden i en kastrull, tag av från värmen, finhacka chokladen och blanda i den. Rör tills all choklad smält.
Ställ kallt, gärna över natten.
Vispa sedan upp med en elvisp till en tjock chokladkräm.
Vispa grädden riktigt hårt.
Tillsätt dulce de leche och blanda tillsammans med lite flingsalt till en slät kräm.
Bryn smöret i en kastrull. Häll ner i en ren bunke och låt stelna i kylen.
Tag ut ur kylen och låt smöret bli rumstempererat.
Vispa upp smöret och tillsätt färskosten. Vispa till en slät kräm.
Ha i florsocker, lite i taget.
Lägg ut 4 bitar bakplåtspapper på ett tårtfat.
Lägg på en botten. Spritsa ut en rand av chokladkrämen längst ut på bottnen.
Fyll på med dulce de lechefyllning innanför.
Lägg på en botten till och upprepa. Lägg sedan på den tredje och sista bottnen.
Låt gärna tårtan stå kallt 1 timme.
Spritsa sedan ut brynt smörfrosting runt om tårtan.
Dekorera med chokladägg och rostad, flagad mandel.
Lossa försiktigt de 4 bitarna bakplåtspapper som sitter under tårtan.
Klar och redo att ätas!
Italien
189 kr
Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Rotfruktschips med löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs merEn fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs merDet här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Läs merEn matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis.
Läs merBiscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.
Läs mer