Mat är en viktig del för vinproducenten Planeta, och deras egna matlagningskurser har lett vidare till en kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här bjuder vi på recept på citruskrämfyllda crèpes - Ova murini!
Mat är en viktig del för vinproducenten Planeta, och deras egna matlagningskurser har lett vidare till en kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här bjuder vi på recept på citruskrämfyllda crèpes - Ova murini!
Värm mjölk, socker och skalet från citronen i en kastrull.
Lös upp majsena med lite mjölk. När mjölk- och sockerblandningen börjar koka tillsätter du majsenablandningen. Se till att det inte bränner fast i botten genom att sänka till låg värme och röra om tills krämen har tjocknat. Häll upp krämen på en tallrik och låt svalna.
Lös upp kakaon i en kopp med hett vatten. Knäck äggen och tillsätt kakaokrämen. Tillsätt mandlar, socker och kaffe i smeten.
Stek pannkakorna och fyll varje crêpe med en matsked apelsinmarmelad, en matsked av krämfyllningen och lite krossad choklad.
Rulla ihop och pudra med lite florsocker och kanel före servering.
Recept: Planeta
Receptet är hämtat ur boken "Sicilia - The cooking of Casa Planeta" och lär dig att göra fantastisk hemmagjord pasta på äkta italienskt vis. Till pastan serveras en rosa pesto.
Läs merEtt rött vin gjort på den anrika druvan Nocera som har sitt ursprung på Sicilien.
Läs merVinproducenten Planeta har även en egen kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här får du recept på den traditionella rätten Trippa finta!
Läs mer