Här hittar du ett franskt recept på crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas muscat.
10 pers.
Crêpes är som bekant riktigt tunna pannkakor. Här hittar du ett recept på franska crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas Muscat Beaume-de-Venise från Xavier Vignon.
Vispa ihop ägg och socker i en stor skål.
När blandningen börjar bli vit addera mjölken samtidigt som du fortsätter röra smeten.
Vik försiktigt ner mjöl och salt, rör om försiktigt.
Addera smält smör.
Blanda till slut i några droppar rom i smeten.
Hetta upp en crêpes- eller stekpanna med nonstick beläggning. Den ska vara het, men inte på maxvärme.
Klicka i lite smör och häll i smet. Vinkla runt pannan så att smeten täcker botten i ett tunnt lager. Man kan behöva prova sig fram för rätt mängd.
Grädda tills smeten på ovansidan har stelnat, vänd den och sänk värmen till medel.
Grädda klart och lägg upp på ett fat. Pudra gärna lite florsocker över och servera med sylt eller socker.
Frankrike
119 kr
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise har en fruktig och intensiv där man finner både aprikos, fläder, rosenvatten, russin och en fläkt av mandelmassa. Smaken är söt och fruktig med fina inslag av aprikos, ananas, litchie, fläder, rosenvatten, och russin.
Det franska köket har en lång historia och tradition som fransmännen värnar starkt om. Här lär du dig mer om fransk mat och hur du ska tänka när du väljer vin.
Läs mer