Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Crostini är ett perfekt tilltugg på minglet eller när du vill bjuda in vännerna på en tapaskväll. Dessa görs med karamelliserade päron, grönmögelost och parmaskinka, en härlig blandning mellan sött och salt. Matchas väl med ett glas kallt bubbel.
Börja med att göra de karamelliserade päronen. Stek päronen i smör med kanel och socker.
Låt svalna något och ställ in i kylskåpet.
Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor, det blir cirka 20 stycken.
Ringla över olivolja, flingsalt och blanda runt.
Rosta sedan brödet i mitten av ugnen (200 grader) i 5-7 minuter tills de fått en fin ljusbrun färg.
Lägg på toppingen och servera.
Frankrike
79 kr
99 kr
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.
Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.
Läs merEn härligt tropisk papayasallad som funkar perfekt att servera en varm sommardag.
Läs merSommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs mer