Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
0 h 30 min
Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över? Man täckte alltså över sina vinglas med små fat, för att undvika att få flugor och andra små insekter i sitt vin. På faten passade det då perfekt att lägga skivor av skinka, bitar av ost och bröd. I ett vingslag var tapasen född. På ett ungefär i alla fall.
Här hittar du mitt recept på crostini med galet god röra på chorizo, crème fraiche och schalottenlök. Enkelt och grymt gott, precis som tapas ska vara.
Skär brödet i sneda skivor. Pensla brödbitarna med olja. Rosta brödet i 225°C tills de fått fin färg, cirka 5 minuter.
Skär ner chorizon i småbitar. Skala och skiva löken.
Stek korv och lök på medelvärme tills löken mjuknat helt.
Hacka persiljan. Blanda korv, lök och persilja. Mixa till en grov massa.
Rör i tomatpesto, crème fraîche, salt och peppar. Smaka av med lite citron.
Bred ett lager av din röra på chorizo på varje crostini och servera direkt.
Spanien
99 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs merLinnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs merLinnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs merLinnéa bjuder på spansk tapas som varken kräver stor arbetsinsats eller många ingredienser. Här är hennes recept på honungsrostade nötter med flingsalt!
Läs mer