Dessert med päron - en hyllning till hösten.

Folk o folks dryckesexpert Mats Claësson bjuder här på ett underbart läckert recept på en dessert med päron som marinerats i vitt vin och bakat under ett täcke av mandelkräm.

Dessert med päron till ett sött dessertvin.

4

0 h 30 min

Folks o folks egen dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.

Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en dessert på svenska päron till det ljuvligt söta vinet från Loire Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015.

Vin till pärondesserten:

Recept: Mats Claësson

Flaska Faveur de l´Automne mot bakgrund av höstiga vinstockar i Loire.Dessertvin från Loire med höstig sötma.

Det förra vinet från Saget la Perrière blev tokhyllat av vinkritikerna - nu kommer nästa nyhet från vinmakaren i Anjou: en hyllning till hösten i form av ett dessertvin.

Läs mer
crostini med parmaskinka Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.

Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt. 

Läs mer
Inkokta päron i fem olika färgerInkokta päron på 3 sätt.

En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer
Sallad med päron, ost och rostade valnötterSallad med päron, ost och rostade valnötter.

Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.

Läs mer