Efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt! Den här desserten är inspirerad av Italien och innehåller bl.a. goda italienska mandelskorpor.
En perfekt efterrätt som du kan förbereda i god tid och bara lägga upp i glas strax före serveringen. Att servera efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt!
Koka ihop vatten, socker, skalad ingefära samt tunna skalstrimlor och saft av apelsinen några minuter.
Skala och skär päronen i tärningar. Koka dem på svag värme i sockerlagen 5-7 minuter tills de blir mjuka. Låt dem kallna i lagen.
Smula sönder mandelskorporna grovt.
Ta upp päronbitarna och fördela dem i glasen. Strö skorpsmulorna över.
Blanda yoghurten med vaniljsocker och födela den i glasen. Garnera eventuellt med några apelsinskalsstrimlor. Servera genast din läckra efterrätt i glas!
Italien
189 kr
Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.
Recept: Inger Malmros
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merEn ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs merBaklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!
Läs merDet här fantastiska receptet på äkta italiensk chokladglass kommer från den nya boken "Gelato" som är skriven av Hanna och Angelo Scarfò.
Läs mer