Escolanets - Spanska dadlar lindade i bacon.

Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!

Escolanets

0 h 30 min

När vi idag pratar om tapas är det ofta sättet man äter på, det vill säga smårätter än just specfika rätter man syftar på. Däremot brukar råvarorna man använder till tapas härstämma från Spanien. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord.

Här hittar du mitt recept på Escolanets som är dadlar inlindade i bacon, som sedan ugnsbakas. Söta dadlar gör sig fantastiskt väl till salt bacon och ett glas rioja.

Vin till dadlar i bacon:

Recept: Linnéa Seidel

Marinerad manchegoMarinerad manchego till tapasbordet.

Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.

Läs mer
Crostini med chorizokrämCrostini med röra på chorizo, crème fraiche och schalottenlök.

Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.

Läs mer
Marinerad manchegoMarinerad manchego till tapasbordet.

Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.

Läs mer
Spanska pinchos - frasiga kroketter med serranoskinkaSpanska pinchos - frasiga kroketter med serranoskinka.

Linnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.

Läs mer
Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjonerSpanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner.

Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.

Läs mer
Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlökCrostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Läs mer