Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
När vi idag pratar om tapas är det ofta sättet man äter på, det vill säga smårätter än just specfika rätter man syftar på. Däremot brukar råvarorna man använder till tapas härstämma från Spanien. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord.
Här hittar du mitt recept på Escolanets som är dadlar inlindade i bacon, som sedan ugnsbakas. Söta dadlar gör sig fantastiskt väl till salt bacon och ett glas rioja.
Kärna ur dadlarna.
Dela varje baconskiva på längden.
Fyll varje dadel med en mandel och linda sedan in varje dadel i bacon.
Placera ut på en ugnsfast plåt och baka de baconlindade dadlarna i 225°C i cirka 10 minuter.
Spanien
99 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
Läs merLinnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs merLinnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Läs merLinnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs mer