Filodegsrullar - perfekt tilltugg till bubbel.

Linnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.

filodegsrullar

16 st

Filodegsrullar är alltid en given vinnare! Du kan i stort sett fylla dom med vad du vill. Men kombinationen av lök, svamp, persilja och fetaost är nog min favorit ändå. Solroskärnora tillför härlig textur.

Kom ihåg att täcka över den filodeg du inte arbetar med så den inte torkar ut. Då kommer den spricka och blir svår att arbeta med. Rullarna är godast att servera precis nygräddade och ljumma.

Vitlöksdippen får en helt fantastisk smak från vitlök som rostats hel i ugnen. Vitlöken blir söt och len i smaken, inte alls skarp som färsk vitlök. Känns det mycket med alla vitlöksklyftor? Ta ett gäng från början bara och smaka dig fram!/Linnéa

Bubbeltips till filodegsrullarna:

Recept: Linnéa Seidel

Sallad med bresaola, pinjenötter och citron på fatBresaola med ruccola, pinjenötter och citron.

Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.

Läs mer
BlinierBlinier med vispad färskost, löjrom och inlagd rödlök.

Små söta blinier är det perfekta tilltugget på nyårsafton. Ställ gärna fram ett stort fat med blinier och alla tillbehör i skålar. Så kan var och en plocka på det man gillar allra bäst!

Läs mer
Friterad zucchini med 3 sorters dippsåserVegetariska tilltugg till prosecco.

Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.

Läs mer
crostini med parmaskinka Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.

Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt. 

Läs mer