Att få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Själva fisken blir genomkokt på bara några minuter och ska därför inte läggas i förrän i slutet av kokningen. Lägg gärna det rostade brödet i soppan så det får suga upp lite av vätskan någon minut innan servering. Det kan också vara gott med lite aioli eller majonnäs till.
Receptet kommer från Niklas Ekstedts kokbok Ekstedt Hemma.
Koka potatisen.
Skiva fänkålen (kan även bytas ut till spetskål) tunt, tillsätt 1 tsk salt och knåda ihop med händerna tills den mjuknar. Blanda i vinäger och 4 msk olja.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i 1 msk olivolja i en kastrull utan att löken tar färg. Tillsätt fänkålsfrön och vitt vin, koka på hög värme tills endast hälften av vätskan kvarstår. Tillsätt buljong och tomatjuice och koka 10 minuter.
Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan, koka vidare cirka 2–3 minuter tills fisken är genomkokt. Dra av från värmen och lägg i tomat och klyftad potatis. Smaka av med salt.
Servera soppan med fänkålssalladen och rostat bröd.
Frankrike
98 kr
Ett fruktigt och friskt rosévin med toner av jordgubbar och hallon. Perfekt till sommarens lätta rätter.
Recept: Niklas Ekstedt
Under pandemin lagade Niklas Ekstedt mer mat hemma, vilket snart mynnade ut i en ny kokbok som fokuserar på okomplicerad och god mat att laga hemma.
Läs merAtt gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs merSoppa är fantastiskt gott och en väldigt omväxlande rätt då du kan göra den på otroligt många sätt. Här listar vi 10 goda och helt olika recept på soppa med tillhörande vintips.
Läs mer