Fläsksida med plommon och apelsin.

Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julens fläsk i form av en krispig fläsksida med rödkål och en härlig plommonkompott med apelsintoner.

Fläsksida med plommon och apelsin

4

2 h 30 min

Gris på julbordet kan komma i många olika former. Kocken Viktor Westerlind har här gjort en modern servering av den som består av en bakad, krispig fläsksida som serveras på en bädd av rödkål och en ljuvlig plommonkompott med apelsinskal. Till fläsksidan rekommenderas Herrgårds Julsnaps som så fint möter kompottens kryddor!

Viktor Westerlind har en lång meritlista med erfarenhet från restaurang F12, trestjärniga Frantzén, Aira och Operakällaren. Utöver dessa prestigefyllda uppdrag har han vunnit Årets Kock 2009 och tagit guld i Culinary Olympics med Svenska Kocklandslaget 2012. Han är även tävlingsledare för Årets Kock 2024.

Recept: Viktor Westerlind

Friterad Janssons frestelse med kryddostkrämKrispig Janssons frestelse med kryddostkräm.

Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.

Läs mer
Den starkaDen starka.

Kan den här drinken, Den Starka, bli en ny favorit på julbordet? Vi tror det.

Läs mer
Herrgårds Julsnaps till Apelsinkryddad fläsksidaApelsinkryddad fläsksida med pumpapuré.

Fläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.

Läs mer
Inlagd vegansk sill med aubergine och morötterVegansk inlagd sill med aubergine.

Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.

Läs mer
O.P. Anderson Original med glasO.P. Anderson Distillery

Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.

Läs mer