Linnéas recept på fisktaco är lätt att göra, hälsosam och otroligt god. Bra för både kropp och själ!
Det här är matlagning när den är som bäst tycker jag. Enkelt att laga, hälsosamt, räcker till många och är otroligt smakrikt. Precis så man vill ha det.
Skär laxen i 1x1 cm stora kuber och läg dem i en bunke.
Pressa saften ur två limefrukter och finhacka chilin, Häll detta över laxen.
Salta laxen och låt den gärna stå och marineras en stund medan du gör salsan.
Lägg den tinade mangon i en skål och skär gurkan i små bitar.
Finhacka löken och persilja eller koriander.
Blanda samman allt i bunken.
Pressa limesaften ur en lime över allt i bunken, ringla över honungen och salta lätt. Rör om väl.
Stek laxen hastigt i en het panna så den får färg runt om. (Du kan behöva steka i omgångar så det inte blir så fullt i stekpannan.)
Lägg ut fina, lite skålformade salladsblad på en bricka.
Lägg en sked salsa i botten på varje blad och ett par tärningar lax ovanpå.
Toppa med sesamfrön och hackad persilja eller koriander. Servera direkt.
179 kr
219 kr
Friskt och krispigt mousserande vin med toner av citrus och gröna äpplen. Perfekt för festliga tillfällen och som aperitif.
Sofia Henriksson, vinnaren från Sveriges Mästerkock, bjuder på sitt recept på crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo.
Läs merSvenska barnfamiljers främsta helgfavorit är tacos och tex-mex. Här får du recept på de godaste tillbehören till tacos som du lätt gör själv - från guacamole till salsa och inlagd rödlök.
Läs merEn klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.
Läs mer