Frasig smördegspaj med räkor.

Den här frasiga smördegspajen med räkor är en favoriträtt som gästerna alltid ber att få receptet på.

Frasig smördegspaj med räkor

4-6

1 h 0 min

Idag bjuder jag på en frasig smördegspaj med räkor. Det är en av mina favoriträtter att bjuda på då den är så fantastiskt god och det slutar alltid med att jag får dela med mig av receptet. Under åren har jag bakat den på både vanlig pajdeg och smördeg. Och jag måste säga att den blir snäppet godare i ett frasigt pajskal av smördeg!

Det enda man verkligen måste tänka på, och här talar jag om egen erfarenhet. Det är att kyla skalet helt innan det förgräddas. Förbered gärna pajskalet dagen innan och låt stå i kylen eller frysen över natten. Då håller det garanterat ihop och gräddas fint! Jag köper gärna stora, fina handskalade räkor till den här pajen. Men vill du använda räkor med skal, räkna då med att det går åt ca 500 g.

Recept: Linnéa Seidel

Ost- och lökpaj till kräftskivanOst- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar.

En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.

Läs mer
Smördegspizza med fikon och burrata.Smördegspizza med fikon och burrata.

En enkel pizza bianco som toppas med utsökta smaker som fikon och serranoskinka. Servera med ett mjukt spanskt rödvin.

Läs mer
Kycklingpaj med vårprimörerKycklingpaj med vårprimörer.

En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.

Läs mer
Fugazzeta rellena - argentinsk blandning av pizza och foccacia.Fugazzeta rellena - argentinsk blandning av pizza och focaccia.

En argentinsk rätt som kan liknas vid en dubbelbottnad pizza med fyllning emellan. Här blev det skinka, ost och lök. Sedan toppas allt med mera ost och lök.

Läs mer