Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök, och chili.
10
Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök och chili. Bönröran har sitt ursprung i latinamerika och i Mexiko serveras den ofta som tillbehör till kyckling eller som fyllning i Burritos.
Skala och hacka löken fint. Pressa och blanda i vitlöken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök och vitlök i olja några minuter på svag värme.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.
Tillsätt chilifrukt och bönor i stekpannan, häll på vattnet och låt sjuda i 5 minuter.
Mixa grovt med mixerstav.
Smaka av med salt. Ringla ev över olivolja.
Chile
139 kr
Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!
Läs merDet mexikanska köket är ett av de mest etablerade internationellt. Vi lär dig att välja passande dryck till detta kryddstarka kök.
Läs merDet här är en riktigt nyttig och utsökt salsa som gör sig perfekt till tacomyset!
Läs merSofia Henriksson, vinnaren från Sveriges Mästerkock, bjuder på sitt recept på crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo.
Läs mer